Buljina u sastavu Premijer lige BiH koji će testirati rukometne Zmajeve

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za predstojeće rukometno prvenstvo, koje će za nešto manje od mjesec dana biti odigrano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Sinoć su naši Zmajevi, u prvom pripremnom susretu snage odmjerili sa selekcijom Saudijske Arabija. Iako nepotpuni, naša selekcija upisala je ubjedljivu pobjedu rezultatom 38:24.

Drugi pripremni susret naša reprezentacija odigrat će protiv kombinovanog sastava Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jučer je na adresu klubova stigao poziv od strane Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za igrače koji će nastupiti u ovoj utakmici. Tako je, pozivom u selekciju kombinovanog sastava Premijer lige BiH čast ukazana i našem sugrađaninu Harisu Buljini, koji nastupa za RK Vogošća Poljine Hills, a koji će biti jedan od rukometaša koji će testirati rukometne Zmajeve pred odlazak na Europsko prvenstvo.

Pozvani igrači: Subotić Slađan – Borac, Močević Miloš – Slavija, Bosić Đorđe – Gračanica, Ćosić Haso -Sloga/Doboj, Mehmedović Omer – Gračanica, Baraković Šerif – Lokomotiva, Zahirović Ajdin – Vogošća, Pavlović Dragan – Konjuh, Biljaka Goran – Sloga/GV, Đurđević Vladan – Borac, Buljina Haris – Vogošća, Faljić Adin – Krivaja

Trener kombinovanog sastava je Damir Doborac iz RK Gračanica.

Utakmica ce se odigrati 29.12.2019.godine u 18.00 sati na Ilidži.