-6.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Bura u partiji? Mijatović opleo po Bećiroviću, pa prozvao Karićevu zbog baklave: Mislio sam da on već hapsi Dodika, baklava je sjajna, ali…

Nakon izjava potpredjsednika SDP-a Vojina mijarovića, pojedini ogranci partije osudili su njegov istup
Jučerašnja press konferencija SDP-a, na kojoj je bilo riječi o formiranju građanskog bloka u RS-u, izazvala je pažnju javnosti i reakcije, a naročito dio obraćanja Vojina Mijatovića, potpredsjednik SDP-a.

Mijatović je prvo reagirao na prijedlog stranačkog kolege Denisa Bećirovića, zastupnika SDP-a u Parlametnu BiH, o formiranju Pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine.

– Ja sam mislio da je Denis već u Banjoj Luci da hapsi Milorada Dodika. Najavio je to prije dvije sedmice, ali ne vidjeh ga tamo. Čudi me malo. Hajte da prestanemo braniti Bosnu iz Sarajeva. Molim ga to javno, kao partijskog druga – rekao je Mijatović.Potom se osrvnuo i na izjavu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

– Super je i što je Benjamina podržala tako nešto. I meni je drago, jer ona baklava koju je napravila je sjajna, ali hajde da se vratimo na život. Može da se ljuti na mene ko god hoće, dodao je Mijatović između ostalog.Upravo ovaj istup Mijatovića naišao je na kritike i osude. Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BIH Tuzla je jednoglasno osudilo izjave funkcionera SDP BIH na press konferenciji kojim se omalovažavaju i vrijeđaju članovi i funkcioneri SDP BIH.

-U kontekstu navedenoga, Predsjedništvo KO SDP BIH Tuzla je jednoglasno pružilo punu podršku Gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić u daljem radu i djelovanju.

Reakcija na izjave stigla je iz Općinskog odbora SDP-a Žepče, koji su također osudili Mijatovića. Ostaje da se vidi da li će ove izjave, osude, različiti stavovi i reakcije dovesti do bure u SDP-u.

Unesite komentar