Call Of Duty: WWII prodan u preko 10 miliona primjeraka

Kao što se i moglo očekivati, Call Of Duty serijal je i tijekom proteklog blagdanskog perioda, još jednu godinu zaredom, dominirao na svjetskim top ljestvicama najprodavanijih igara, prodavši se za nepuna tri mjeseca u preko 10 miliona primjeraka.

Naime, prema informacijama dostupnim putem VGChartza, Call Of Duty: WWII je od svoga launcha pa do sada prodan u preko 10.87 miliona primjeraka, prodajući se u preko dva miliona primjeraka sedmično.

Detaljnije informacije govore kako je PS4 verzija igre bila najtraženija, prodavši se u oko 7.27 miliona primjeraka (oko 67% od ukupnog broja prodanih primjeraka). Iza nje slijedi ona za Xbox One, koja se prodala u oko 3.48 miliona primjeraka, dok je PC verzija uvjerljivo najlošije prošla na tržištu, prodavši se u samo 110,000 primjeraka.

Sudeći prema prodajnim rezultatima, za Activision i njegov Call of Duty serijal i dalje nema zime – s približno 11 miliona prodanih primjeraka i uz činjenicu da je na tržištu tek nešto više od dva mjeseca, vjerujemo kako će Call Of Duty: WWII s lakoćom nadmašiti Call of Duty: Infinite Warfare koji se do sada prodao u oko 12.62 miliona primjeraka i polako pripremiti teren za dolazak ovogodišnje Call of Duty igre na kojoj radi Treyarch, a o kojoj bismo prve detalje trebali doznati nekad tokom Aprila.

Vezani članci

SAD ukinuo sankcije kineskoj kompaniji Xiaomi

VISOKOIN.COM

Ako do 15. maja ne prihvatite nova pravila WhatsApp vas briše

VISOKOIN.COM

NASA odgodila prvi let mini helikopterom na Marsu

VISOKOIN.COM

Apple mijenja Siri, kako će sada zvučati?

VISOKOIN.COM

Bitcoin ruši rekorde, prešao je vrijednost od 60.000 dolara

VISOKOIN.COM

Rover NASA se prvi put kretao po površini Marsa

VISOKOIN.COM