Call Of Duty: WWII prodan u preko 10 miliona primjeraka

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kao što se i moglo očekivati, Call Of Duty serijal je i tijekom proteklog blagdanskog perioda, još jednu godinu zaredom, dominirao na svjetskim top ljestvicama najprodavanijih igara, prodavši se za nepuna tri mjeseca u preko 10 miliona primjeraka.

Naime, prema informacijama dostupnim putem VGChartza, Call Of Duty: WWII je od svoga launcha pa do sada prodan u preko 10.87 miliona primjeraka, prodajući se u preko dva miliona primjeraka sedmično.

Detaljnije informacije govore kako je PS4 verzija igre bila najtraženija, prodavši se u oko 7.27 miliona primjeraka (oko 67% od ukupnog broja prodanih primjeraka). Iza nje slijedi ona za Xbox One, koja se prodala u oko 3.48 miliona primjeraka, dok je PC verzija uvjerljivo najlošije prošla na tržištu, prodavši se u samo 110,000 primjeraka.

Sudeći prema prodajnim rezultatima, za Activision i njegov Call of Duty serijal i dalje nema zime – s približno 11 miliona prodanih primjeraka i uz činjenicu da je na tržištu tek nešto više od dva mjeseca, vjerujemo kako će Call Of Duty: WWII s lakoćom nadmašiti Call of Duty: Infinite Warfare koji se do sada prodao u oko 12.62 miliona primjeraka i polako pripremiti teren za dolazak ovogodišnje Call of Duty igre na kojoj radi Treyarch, a o kojoj bismo prve detalje trebali doznati nekad tokom Aprila.

Više vijesti