da block

Cecina kćerka: “Nije me stid što mi je otac pobio pola Bosne”

da block

Iako još uvijek nije počela profesionalno da se bavi muzikom, Anastasija Ražnatović često voli da zapjeva a nerijetko i da svoje pjevanje podijeli sa drugima na youtube servisu. Veliki broj djevojčica njenih godina iz Bosne i Hercegovine već sada u njoj vide svog uzora, baš kao što je to bio slučaj sa njenom mamom Svetlanom Ražnatović – Cecom.

Kao i mnoge druge djevojčice njenog uzrasta i Anastasija veliki dio dana provodi na Facebooku, Twitteru, Ask.fm-u i drugim društvenim mrežama i servisima. Upravo na sve popularnijoj društvenoj mreži Ask.fm mladoj Anastasiji je postavljeno pitanje “Jel te stid što ti je otac pobio pola Bosne”? Iako je imala mogućnost da izbjegne pitanje, te na taj način svoje mišljenje zadrži za sebe, Anastasija to nije htjela učiniti. Kategorično je odgovorila “Ne!”. Na društvenim mrežama komentari su različiti od onih koji izjavu 14-godišnje Anastasije prepisuju godinama i nezrelosti da na određena pitanja ostane suzdržana, do komentara da pored naslijeđenog pjevačkog talenta od mame, s godinama pokazuje sve više i tatinih osobina.

Željko Ražnatović “Arkan” bio je srpski kriminalac, državni agent, vođa paravojne jedinice “Srpska dobrovoljačka garda”, ratni zločinac, političar i predsjednik fudbalskog kluba “Obilić”. Haaški sud je 31. marta 1999. podigao optužnicu protiv Ražnatovića za počinjene zločine u BiH i Hrvatskoj. Ubijen je u beogradskom hotelu “Intercontinental”, nastavivši niz u kojem su brojni srpski optuženici za ratne zločine, nakon podizanja optužnice protiv njih, iznenada umirali ili bili ubijeni.