Ćelavi muškarci su inteligentniji, uspješniji i muževniji

Ako vas brine gubitak kose, utješit će vas spoznaja da će zbog toga vaš život postati samo bolji. Pitate se kako?

Pa prema Business Insideru, ćelavi muškarci su uspješniji i dominantniji od muškaraca koji još imaju kosu. Ne samo to, već ih i žene smatraju snažnijima, većima i moćnijima, piše index.hr.

Istraživanje koje je pokazalo ove tvrdnje proveo je 2012. godine Albert E. Mannes, također ćelav muškarac, na Sveučilištu Pennsylvania. U njemu je sudjelovalo 59 žena, kojima su prikazivane različite fotografije muškaraca. Na nekima su bili muškarci s kosom, na drugima ćelavi, a većina žena je nakon toga rekla da ih više privlače muškarci bez kose.

Jedno od objašnjenja zašto je tako je to što nedostatak kose ostavlja dojam.

-Ne kažem da će vas brijanje glave odmah učiniti uspješnima, no ostavlja dojam da ste nešto aktivno napravili, rekao je poduzetnik Seth Godin za Wall Street Journal.

Ne samo da se ćelavi muškarci čine uspješnijima, nego ostavljaju i dojam da su pametniji. Kako su uglavnom stariji, žene imaju dojam da su inteligentniji i mudriji, pokazala je druga studija provedena na sveučilištu Saarland.

Kvaka je ipak u tome da se ne broji ako ste proćelavi, ovaj dojam na žene ostavljaju samo potpuno gole glave. Proćelave muškarce pak smatraju slabijima i manje privlačnima.