Čelnici MUP-a Republike Srpske tužili oca Davida Dragičevića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko Ilić tužili su Davora Dragičevića, oca 21-godišnjeg stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, za klevetu, tražeći od njega 24 hiljade konvertibilnih maraka za naknadu štete od klevete.

Davor Dragičević je danas na Facebook grupi “Pravda za Davida” objavio tužbu koju su protiv njega podnijeli ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar policije RS Darko Ćulum i načelnik Uprave kriminalističke policije Darko Ilić.

Dragičević je, objavljujući tužbu, kratko napisao: “Dijete mi ubijeno i traže pare za klevetu”.

Čelnici MUP RS su ranije podnijeli tužbu za klevetu protiv Dragičevića, koji ih svako večre na Trgu Krajine, od 26. marta kada se svako večer održavaju skupovi na kojima se traži istina o smrti mladića, naziva saučesnicima ubistva njegovog sina Davida Dragičevića.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću riječice Crkvena u Vrbas.

Poslije dva dana policija je saopštila da je mladić nastradao nesrećnim slučajem, dok porodica mladića tvrdi da je on 18. marta otet, zatočen, mučen, udavljen, a potom bačen u Crkvenu.

Povodom smrti Davida Dragičevića formiran je Anketni odbor Narodne skupštine RS, koji je prije par dana usvojio izvještaj u kome se, između ostalog navodi, da postoji osnov sumnje da je mladić ubijen i da se Tužilaštvo hitno mora tužilačkom odlukom odrediti u vezi sa tim pitanjem.

Skupština RS će 19. juna glasati o izveštaju Anketnog odbora.

Više vijesti