da block

Cesare Prandelli: ‘Tražit ćemo slabe tačke Španaca’

da block

Ne bojimo se Španaca, rekao je Cesare Prandelli na početku svog izlaganja novinarima.

‘Pokušat ćemo pronaći njihovu najslabiju tačku i raditi na tome da ju iskoristimo. Neće biti lako, ovo im je treće uzastopno veliko finale što je dokaz njihove kvalitete. Ali i mi smo rasli na turniru i sada smo prava momčad. Bili smo fantastični protiv Njemačke, zadovoljno je konstatirao izbornik Talijana koji nije mogao izbjeći nova pitanja oko nastavka svoje trenerske karijere.

Iako ima ugovor s Talijanskim nogometnim savezom (FIGC) do 2014. godine, te uz javno izraženo uvjerenje predsjednika FIGC-a Giancarla Abetea da će Prandelli voditi “azzurre” na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, sam Prandelli ima nešto drugačije preferencije.

‘Nakon završetka Eura morat ću dobro razmisliti o svojoj budućnosti. Posljednja dva mjeseca bila su izuzetno teška. Nedostaje mi svakodnevni rad s momčadi, ali i još jedna stvar je tu bitna. U nekim trenucima nitko ne mari za nacionalnu momčad. Sada smo izveli milione ljudi na ulice, ali već od septembra nitko neće više razmišljati o Italiji’ – rekao je Prandelli.

(VisokoIN)