-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Četiri mjeseca nema pomaka u istrazi o tragičnoj smrti Amile Hasanović

Od dana kada su sahranili svoju kčerku Amilu Hasanović, roditelji Alija i Jadranka Hasanović, krenuli su u pravnu borbu protiv institucija koje odbijaju raditi na predmetu i procesuirati osobe koje su, prema njihovim navodima, odgovorne za smrt njihovog djeteta. Alija i Jadranka su uputili Zahtjev za poduzimanje mjera zbog nepostupanja Tužilaštva ZDK te su tražili provođenje istrage radi utvrđivanja uzroka smrti svoje kčerke i pokretanje postupka protiv odgovornih za njenu smrt. Četiri mjeseca kasnije, nema nikakvih pomaka u istrazi o tragičnoj smrti mlade pjevačice Amile Hasanović.

U razgovoru za naš portal otac Alija Hasanović ističe da je putem advokata proslijedio niz upita Tužilaštvu ZDK, međutim odgovora nije bilo.

Razočaran sporošću kojom se odvijaju istražne radnje, a radom i nadležnih organa.

„Uredno sam predao dokumentaciju sa neoborivim dokazima, četiri mjeseca čekam nalaz s vještačenja mobilnog telefona, ali od njega ni traga. Vjerujte iza svega ovog stoji neko ko želi da predmet završi u ladici. U samom početku uvidio sam mnoge nepravilnosti u Zapisniku o uviđaju koji su radili službenici PS Visoko. PS Visoko i Tužilaštvo ZDK ne poduzimaju nikakve radnje kada je riječ o ovom predmetu.“ – rekao je Alija Hasanović.

Obraćanje državnim institucijama i međunarodnom sudu u Strazburu.

„Obratili smo se međunarodnom sudu u Strazburu, kompletnu dokumentaciju dostavili. Također ovaj slučaj treba pažnju i državnih agencija za istrage i zaštitu SIPA-e, prijava je podnešena i njima smo dostavili dokumentaciju. “ – istakao  je Alija.

Podsjetimo, nekoliko sati prije nego će Amila Hasanović počiniti suicid putem društvene mreže Facebook primila je poruke sa lažnim i montiranim fotografijama i ucjenjenim sadržajem, svog dečka molila je da pronađu ko je poslao montirane i lažne fotografije. Lažne fotografije, podmetnute putem društvene mreže Facebook, ključ je tragedije koja je dovela do gašenja mladog života Amile Hasanović.

amila_1

Unesite komentar