Charlie Hebdo dao četiri miliona eura žrtvama napada

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Charlie Hebdo, satirični magazin koji je desetkovan nakon napada esktremista na njihovu redakciju, odlučio je dati skoro četiri miliona eura žrtvama trodnevnih napada u januaru ove godine.

Redakcija magazina napadnuta je 7. januara 2015. godine zbog karikatura poslanika Muhameda. Napadači su bili braća, rođena u Francuskoj, koji su u redakciju upali tokom uređivačkog kolegija i ubili 12 ljudi, uglavnom novinara. Tokom trodnevnog napada u koordinaciji sa trećim muškarcem cilj je bio i košer supermarket u Parizu i jedna policajka. Konačan ishod njihovih napada bio je 17 ubijenih. Napadač na policajku i supermarket je ubijen tokom akcije sigurnosnih snaga.

Charlie Hebdo je u srijedu u svom saopštenju rekao da će predati donacije koje su stigle iz 84 zemlje, a da će Vlada Francuske imenovati Nadzorni odbor koji će odrediti način na koji će nova biti podijeljen.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.