“Charlijevi anđeli” iz BiH krali po Londonu 10 godina

Saida Isović, glavna članica ženske bande džeparošica “Charlijevi anđeli” uhapšena je u Londonu. Isović (24) bila je članica tročlana bande žena, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koje su same sebe nazvale “Charlijevi anđeli”, po popularnoj seriji iz 70-tih.

Krale su po Londonu, a zajedno su radile 10 godina. Svoje su žrtve pomno birale i vješto im otimale novac.

Na snimkama nadzornih kamera vidi se kako bi u trgovinu ulazile u jednoj odjeći, glava prekrivenih maramama, a izlazile u drugoj raspuštene kose. Nadzorne kamere snimile su ih u trgovačkom centru u Derbyju kada su čak tri puta promijenile odjeću kako ih njihova žrtva, starija gospođa, ne bi prepoznala. Ukrale su joj 2000 funti, nakon što su je vidjele kako na bankomatu podiže novac. Slijedile su je i pokrale. Jedna od njih je razgovarala sa žrtvom i odvlačila joj pažnju dok je druga uzimala novac iz torbe.

Jedna od “Charlijevih anđelica”, 23-godišnja Ivana Ramić, prošle je godine osuđena za krađu iz oktobra 2013. i dobila 11 mjeseci zatvora.

Isović je također bila uhapšena, ali je pobjegla nakon što je puštena uz jamčevinu. No, uhapšena je u Londonu prošle sedmice kada je dobila poziv na sud zbog druge, manje krađe.

Nadležni su tek onda shvatili da je onda pripadnica bande koju traže već dvije godine. Na sudu je priznala prijašnje krađe i poslana u zatvor na devet mjeseci.

Treću “Charlijevu anđelicu” također iz BiH policija i dalje traži s kolegama iz Europe, piše Daily Mail.

https://youtu.be/dKXvUSsRjTs