Christian Kern podržao Denisa Bećirovića

Predsjednik Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) i bivši kancelar Austrije Christian Kern u vlastito ime i u ime stranke koju vodi, poslao je pismo podrške kandidaturi Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. Pismo prenosimo u cijelosti.

„Dragi Denise Bećiroviću,

U ime SPÖ i u svoje ime želim tebi i čitavoj Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine sve najbolje na predstojećim izborima.

Činjenica da ste dobili tako veliku podršku svojih članova i članica i da ste ostvarili široko učešće na referendumu, zapravo pokazuje, da je SDP jaka demokratska partija i da je Denis Bećirović motivirajući pokret, koji iza sebe ima mnogo posvećenih članova i članica – ono najvažnije za jednu uspješnu izbornu kampanju.

Bosna i Hercegovina se trenutno nalazi na raskrsnici. Dok će nacionalističke desničarske stranke činiti sve da bi sačuvale svoje dugo godina čuvane pozicije, na Vama, socijaldemokratskoj snazi države, je da nešto promijenite.

Zadnjih 20 godina druge stranke su pokazale da put ka Evropskoj Uniji nije uznapredovao, dok su socijaldemokratski vođene države kao što su Makedonija i Albanija pokazale kako jedan uspješan put može izgledati.

Sa Vašim izbornim programom „Plan 10“ i Programom predsjedničkog kandidata pokazujete da imate konkretna rješenja za najvažnije probleme u državi. Nadam se da će SDP BiH sa jakim rezultatom uskoro u Bosni i Hercegovini stvoriti jedan uspješan put. Put koji će voditi ka slobodi, demokratiji i jednakosti u društvu.

Želim tebi i svima u Partiji mnogo uspjeha na predstojećim izborima 2018 godine!“, stoji u pismu podrške Christiana Kerna.

Vezani članci

Hakeri ukrali podatke 3,3 miliona kupaca VW-a

VISOKOIN.COM

Nedim Sladić otkriva kada napokon stiže ljeto: Je li ovo posljednji kišni val ili ima još?!

VISOKOIN.COM

BHRT: Nema opravdanja za prijetnje našim novinarima

VISOKOIN.COM

Pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Gradiška

VISOKOIN.COM

Telekom operateri iz BiH pojasnili šta će za građane značiti ukidanje roaminga na Zapadnom Balkanu

VISOKOIN.COM

Boračka udruženja traže izvinjenje od BHRT-a

VISOKOIN.COM