CIKBiH podsjeća političke stranake da trebaju dostaviti godišnje finansijske izvještaje

Centralna izborna komisija (CIK) BiH podsjeća političke stranke da su, u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka, obavezne do 31. marta ove godine dostaviti godišnji finansijski izvještaj za 2015. godinu.

Godišnji finansijski izvještaj podnosi se na obrascima propisanim Pravilnikom o godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka, a obrasci se mogu preuzeti na web stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (www.izbori.ba).

– U skladu s članom 4. stav (2) Pravilnika o godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka, političke stranke imaju obavezu da uz godišnji finansijski izvještaj za 2015. dostave i kopiju godišnjeg obračuna (završnog računa) ovjerenog od nadležnih institucija u BiH – navodi u saopćenju za javnost Ured za informiranje CIK-a BiH.

Također, u skladu s članom 4. stav (1) Zakona o finansiranju političkih stranaka potrebno je da političke stranke dostave i Program utroška sredstava za ovu godinu, te kopiju rješenja o registraciji političke stranke kod nadležnog suda, odnosno kopiju izvoda iz sudskog registra.