Činimo sve da s dobavljačem pasoških knjižica riješimo problem

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prvi i apsolutni prioritet je rješavanje cjelokupnog okvira izrade dokumenata građana Bosne i Hercegovine, uključujući i putne isprave koje su trenutno prioritet broj jedan – kazao je u razgovoru za Fenu novi direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Arif Nanić, dodavši da u Agenciji razumiju potrebe građana i uvažavaju njihovo nezadovoljstvo.

S tim u vezi, za naredni period najavio je stabilizaciju cjelokupnog procesa izdavanja putnih isprava, a zatim i dugoročno rješenje za proces nabavke i izrade svih dokumenata za čiju je personalizaciju, u skladu sa zakonom, nadležna IDDEEA.

Direktor IDDEEA-e također je najavio da će ova agencija uskoro raspisati novi tender za nabavku pasoških knjižica, s obzirom na to da je trenutni ugovor zaključen na period od jedne godine.

– Tender će biti raspisan u skladu s općim principima Zakona o javnim nabavkama BiH, odnosno na način da osiguramo pravičnu i aktivnu konkurenciju – pojasnio je.

Za kašnjenje u isporuci pasoša kazao je da je nastalo zbog nedostatka repromaterijala za izradu pasoških knjižica izabranog dobavljača, zbog čega IDDEEA u smanjenom kapacitetu vrši personalizaciju i isporuku pasoških knjižica na lokacije nadležnih organa.

– Činimo sve da s dobavljačem pasoških knjižica pokušamo riješiti problem u što kraćem roku – istakao je Nanić.

Na izdavanje putne isprave građani čekaju duže od mjesec dana, koliko je zakonom predviđeno. Problem pravi dobavljač, njemačka firma “Milbauer” sa sjedištem u Banjoj Luci, koja u isporuci pasoša kasni gotovo mjesec dana.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.