Činite greške pri stavljanju dezodoransa

Evo nekih od najčešćih greški koje ljudi prave pri nanošenju dezodoransa, a onda se pitaju zašto on nije efikasan. Ne razlikujete dezodorans i antiperspirant. Dezodorans je sasvim na mjestu ako želite samo da zamaskirate neprijatan miris. Međutim, ako želite da spriječite znojenje i imate problem sa prekomjernim znojenjem, može vam pomoći samo antiperspirant.

Koristite ga samo ispod pazuha. Ako koristite antiperspirant, ne morate da se ograničite samo na pazuh. Možete ga nanijeti ispod grudi, da spriječite znojenje, na čelo oko korijena kose, da spriječite da vam znoj lije u lice (ovo je trik kojim se služe džogeri), na pete ako vas cipele stežu, da spriječite žuljeve, na butine da spriječite njihovo međusobno trljanje i iritaciju… mogućnosti je bezbroj.

Stavljate ga odmah nakon brijanja/depilacije. Neposredno nakon uklanjanja dlaka, koža je još osjetljiva i iritirana, a dezodoransom ćete je dodatno iziritirati. Birate dezodorans sa jakim mirisom. Kada završite sa gelovima za tuširanje, mlijekom za tijelo, izaberite blaži, a ne jači dezodorans.

Unesite komentar