Confero: IGRANJE ITALIJE OTKAZANO

Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ i Festval MESS su zbog nemogućnosti organizacije italijanske predstave u Visokom odlučili istu otkazati. Naime, Gradsko kino Visoko sa svom opremom kojom raspolaže nije u mogućnosti pokriti sve potrebe koje iziskuje jedna istinska umjetnička predstava Okus austraslog oraha (Macadamia nut brittle). Naime, i pored izuzetnog truda koje su organizatori uložili za njeno igranje, nemoguće je na postojeće elektronske instalacije postaviti istu, jer je svjetlosno preopterećenje tokom predstave toliko da zastarjele instalacije u Gradskom kinu Visoko to ne bi podnijele. Također glumci imaju potrebu tuširanja nakon igranja iste, a to nije moguće, jer kao što znate naše kino nema adekvatne kupaonice.

Ovim putem izvinjavamo se svim visočkim teatroljupcima, što neće biti u mogućnosti u Visokom pogledati vrhunsko ostvarenje trupe Ricci / Forte, zasnovanu na slobodi umjetničkog izraza i glumačkog igranja, što je, možda, za ovu čaršiju ipak prevelik zalogaj. Svi oni koji su već kupili karte za ovu predstavu mogu vratiti svoj novac svakog dana od 10h do 15 i 30h, a mogu nas također i kontaktirati na broj 061 / 075 – 391.
Rezervacije za sve ostale predstave na koje Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti organizuje prevoz možete vršiti na isti broj. Napominjemo da u zvaničnom organizacijskom programu Festivala MESS, Visočani mogu gledati sljedeće predstave:
28.9. Češka – Europljanin + koncert Davida Gazarowa (Narodno pozorište Sarajevo)19:30h – cijena 10 KM za oba događaja.
29.9. Mađarska – Teško je biti Bog ( Zetra) – cijena 10 KM
30.10. Brazil – Kofer priča (Gradsko kino Visoko) 12:00h – cijena 1 KM (predstva za djecu)
04. 10. BiH – Kad bi ovo bio film (Narodno pozorište Sarajevo) – cijena 5 KM
Za sve predstave u Sarajevu, organiziran je besplatan prevoz. Svi polasci su u 17:30, na dan igranja predstave, iza VEME.

(VisokoIN)

Vezani članci

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Unesite komentar