Čović konačno otkrio karte – Hrvati traže treći entitet!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Hrvatski narodni sabor (HNS) je na sjednici u Mostaru zaključio da njihov cilj ostaje administrativna i teritorijalna rekonstrukcija BiH koja će uključivati i jedinicu s hrvatskom većinom.

Jasno i glasno, nije više riječ ni o kakvoj “virtuelnoj izbornoj jedinici koja bi trajala samo na dan izbora”(D.Čović) , već o trećem , hrvatskom entitetu.

Agresivna politika HDZ-a,u posljednje vrijeme “napumpavana” iz Zagreba , formalno preko hrvatskih “euro-parlamentaraca” , a na domaćem terenu od strane Milorada Dodika (“samo moj entitet ne diraj”) – kulminirala je već citiranim zaključkom HNS-a.

Kako na ovo, kao i na sve Čovićeve dosadašnje opstrukcije reaguje SDA i Bakir Izetbegović?

Nikako!

Stoga, valjda je i građanima Bosne i Hercegovine postalo jasno, a nama u Demokratskoj fronti jeste : Bakir Izetbegović je pristao na treći entitet, na podijelu BiH, procjenjujući valjda da mu je dovoljan “begovat” oda Sarajeva do Zenice!

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, pojedince,institucije,partije,nevladine organizacije,sindikate – da se oglase, pruže otpor i pokažu neslaganje sa ovom mračnom nakanom!

Ukoliko se ostvari ovaj naum – BiH neće više postojati ni na jednoj geografskoj karti!

Zaustavimo ih, jer će nas ova vlast definitivno odvesti na put sa koga nema povratka, navodi se u saopćenju DF-a.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.