Crnadak: Niko u Savezu za promjene se ne boji Dodika

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Niko u Savezu za promjene nije se prepao najave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o izmjeni krivičnog zakonodavstva, koji bi vlasti u RS-u omogućio da, kako je ustvrdio, „tuži opoziciju zbog veleizdajničke politike koju vodi na nivou BiH“, izjavio je danas generalni sekretar Partije demokratskog pogresa (PDP) Igor Crnadak.

Savez za promjene će, kaže, prihvatiti taj prijedlog ako će omogućiti da se sudi i onima koji su upropastili Bobar banku, Balkan investment banku, Fabriku „Birač“ iz Zvornika…

Crnadak je upitao i da li se kao veleizdaja tretira i ono što se desilo u slučajevima Bobar banke, banjalučke firme „Grand trade“, „Birča“, zemljišta Poljoprivredne škole u Banjoj Luci.

Ukazao je i da je ova Dodikova inicijativa „još jedan besmisleni napad na Savez za promjene, koji je odraz njegove političke nesposobnosti i straha“.

Generalni sekretar PDP-a ističe i da će se narod prepasti kada se vide razmjere pljačke koja se desila u RS-u.

“RS je u u velikoj finansijskoj provaliji i vlasti žele da sve te probleme prebace na drugi teren. Ujedno se plaše otvaranja krupnih afera koje će uskoro uslijediti, jer su mnogi iz vrha vlasti upetljani u te afere”, tvrdi on.

Crnadak je dodao i da je poražavajuće da je vlast u RS-u odlučila da izdvoji ogroman novac za poslanike prvog saziva Narodne skupštine RS-a, a da nije razmišljala da taj novac proslijedi za borce prve kategotije, za porodice poginulih ili za ratne vojne invalide.

Dodik je uputio u skupštinsku proceduru Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika RS-a u periodu od 1991. do 1996. godine, koji će omogućiti, ukoliko bude usvojen, mjesečnu naknadu od 1.200 KM poslanicima iz prvog sazova Narodne skupštine RS-a.

Kaže i da je neupitna većina na nivou BiH te da su pozicije SDA i HDZ-a jasne te da će uskoro uslijediti razgovori o većini na nivou Federacije BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.