Crnogorski MUP razbio kriminalnu grupu, krijumčarili drogu i u BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore danas su, u okviru akcije “Barba”, uhapsili deset osoba koje se sumnjiče da su počinile krivična djela “stvaranje kriminalne organizacije” i “neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge danas su, u saradnji i po nalogu Specijalnog državnog tužioca, realizovali predmet kodnog naziva “Barba”, započet u julu 2016. godine, a koji je vođen s ciljem razotkrivanja organizovanih kriminalnih grupa koje su se na međunarodnom nivou bavile krijumčarenjem većih količina opojnih droga marihuana i heroin.

Prema navodima crnogorskog MUP-a, razbijena je kriminalna grupa za koju se sumnja da je krijumčarila narkotike iz Albanije u zemlje regije i Njemačku.

Policijski službenici su, na osnovu preduzetih mjera i radnji, identifikovali kriminalne grupe, koje su, kako se sumnja, marihuanu i heroin nabavljali u Albaniji, a potom preko teritorije Crne Gore, krijumčarili drogu u Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Njemačku.

Danas je u jutarnjim satima uhapšeno devet osoba, a popodne je i deseta osoba lišena slobode, dok je krivičnom prijavom obuhvaćeno ukupno 18 osoba.

Iz crnogorskog MUP-a su naveli kako je u prethodnom periodu u akciji „Barba“ uhapšeno 14 osoba te da su tokom trajanja akcije pronađeni i oduzeti: marihuana, heroin i kokain, kao i puške i pištolji, među kojima, i automatsko oružje.

U pretresima je pronađen veliki broj predmeta i drugih materijalnih dokaza koji ukazuju na vršenje krivičnih djela koja se ovim osobama stavljaju na teret.

Ukupno je zaplijenjeno 375 kg marihuane, 3,3 kg heroina, 10 grama kokaina, dvije automatske puške, dvije puške, jedan automatski pištolj – škorpion i tri pištolja, navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a Crne Gore.TOP VIJESTI

Više vijesti