Čudo od djeteta: Novi Messi “vuče” korijene iz BiH, a omiljeni igrač mu je Džeko

Fabian je rođen u Beču, majka Claudia je Austrijanka, otac Danijel je iz Bosne i Hercegovine (Nova Bila). Bečki velikani Austrija i Rapid prate svaki korak nadarenog klinca.

Veliku pažnju privukao je na prijateljskom meču između Austrije i Juventusa. Iako je bio metar-dva iza odbrambenog igrača, stigao je prije do lopte, ugurao ju je u gol i ostao da leži nakon sudara s golmanom.

– Nije bitno što sam mali kad imam veliko srce – rekao je devetogodišnji Fabian, nakon što je na prijateljskom turniru zabio Juventusu za 1:0.

https://www.facebook.com/vereinstv/videos/1899445236992357/

Igrao je za Rapid Future Team koji je razbio Italijane 5:2.

– Nigdje nam se ne žuri iz Floridsdorfera. Fabian ima devet godina, još nismo odlučili da pređe u neki drugi klub. Znamo da ga prate Rapid i Austrija Beč, recimo, Austriju smo odbili dva puta u posljednje tri godine – kaže ponosni otac Danijel.

Počeo je da igra fudbal kada je imao pet godina. Omiljeni igrači su mu Luka Modrić i Edin Džeko. Iako po stilu igre podsjeća na Messija, draži mu je Real i Cristiano Ronaldo kojeg obožava. I čini se da, iako ima korijene iz BiH, neće obući reprezentativni dres koji je nosio njegov omiljeni igrač i kapiten Zmajeva.

– Još nas niko iz HNS-a nije kontaktirao. Mislim da je još rano. Isto tako, rano je i za odluku Austrija ili Hrvatska. Još je dug put do toga i poziva. Samo da ne bude povreda, sve ostalo je u Božijim rukama – rekao je Danijel.