Da li će Razvojna banka FBiH odobriti 5 miliona KM sredstva građana Federacije BiH za stranački projekat SDA!?

Pompezno najavljivani projekat pokretanja prve news televizije TV1 u Bosni i Hercegovini očito je pred krahom.

Iz pouzdanih izvora bliskih Razvojnoj banci Federacije BiH procurila je informacija prema kojoj je TV1 aplicirala kod Razvojne banke za višemilionski iznos kreditnih sredstava. Tačnije u pitanju je iznos od 5 miliona KM.

Taj kredit hitno je potreban jer su finansije ove medijske kuće pred kolapsom.

Ovaj kredit bi mogao i biti odobren ako se zna da Razvojnom bankom suvereno “drma” kompromitovani i kontroverzni Ramiz Džaferović, intimus Sulejmana Tihića, poznat po prethodnim mnogim aferama.

Simptomatično je da u posljednje vrijeme zaposlenici TV1 često posjećuju šaltere banaka u Sarajevu i konvertuju eure u KM. Šalterski službenici su već razvili fobiju od zaposlenika ove medijske kuće i njihovih eura, koji izgledaju kao da su tek oštampani. Banke opravdano provjeravaju porijeklo tog novca, a često moraju novčanice koje kao da su tek “ispod čekića” izvađene provjeravati da nisu u pitanju falsifikati.

Očigledno je da je TV1, koji je nastao kao stranački projekat Stranke za BiH i Safeta Oručevića, vadi posljednje zalihe keš love sumnjivog porijekla, očito ubačenog u platni promet mimo legalnih novčanih tokova.

U konačnici postavlja se logično pitanje da li je novim stranačkim dogovor starih partnera, Stranke za BiH i SDA, dogovoreno i spašavanje TV1 od kolapsa i propasti!?

(VisokoIN)