Da li u SDA svi misle kao Amir Zukić?

Iako je od održavanja posljednje sjednice Skupštine kantona Sarajevo, na kojoj je zabilježen i vrlo nepristojan istup zastupnika SDA Amira Zukića, proteklo već nekoliko dana, Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo je smatrao da treba dati vremena i imenovanom a i stranci kojoj pripada da se i zvanično izvinu predsjedavajućoj Skupštine dr. Mirjani Malić i kolegicama-zastupnicama u Skupštini, ali i svim ženama koje su ovim krajnje seksističkim i primitivnim komentarom uvrijeđene i omalovažene.

“Kako je izostala bilo kakva reakcija, ovim putem Kantonalni odbor SDP-a poziva zastupnika Amira Zukića da uputi javno izvinjenje a Stranku demokratske akcije da se ogradi od istupa i izjava svog zastupnika.

U protivnom, ostat će vrlo gorak i težak dojam da naše društvo vrlo sporo sazrijeva i da je, po shvatanju mnogih, pa nažalost i nosilaca javnih funkcija, mjesto naše žene još uvijek vrlo podređeno i neravnopravno sa „jačim spolom“, bez obzira na svu proklamovanu jednakost i toleranciju, koju stvarnost svakodnevno demantuje.

Da ženama predstoji još mnogo borbe i napora da ono što im je garantovano svim mogućim zakonima i propisima ove države pretoče u praktičan i svakodnevan odnos jednakosti spolova, pokazao je i dokazao i ovaj „slučaj“”, poručuju iz KO SDP BiH Sarajevo.

(VisokoIN)