Da se ne zaboravi: Ko su naši ublehaši

Pred nama su Lokalni izbori 2012. godine, zbog  javnosti, red je obnoviti sjećanja na pojedine političke kadrove koji se ponovo nude. Donosimo članak koji je objavljen na portalu ViPromo, koji je isti zatražen od lokalnih medija da se ukloni.


“Dragi moji čitači, glasači i tipkači. Može zvučat otrcano ali MASKE PADOŠE. Sad se zna ko igra za narod a ko za foteljaše, načelnika i svitu koji su POZICIJA a ko za „povjerenike SDA“ uz Jasmina Dlakića kao opoziciju. JASNO KO DAN.

„Dva jarana dobra stara i s parama i bez para. Ceo svet nam ko na dlanu u ludnici na Balkanu.“
Ovo je stih grupe „Đogani“ koji mi pada na um kada malo hladne glave i pogledane „Arene 37“ snimane iz mog ugla razmislim o svemu. Dva jarana su Cile i Mile brateeee.

Da me kolega „komunikolog“ ne bi više prozivao, a pošto sam zbavio advokata krenimo u razotkrivanje. Halim Pihljak (ZABIJAČ) kao Cile ispija kahvu za kahvom sa Miletom. Mile nije Dodik nego Halim BPS Dervišević. Mile pristaje na Ciletovu igru da podrže budžet. Svega tri dana prije glasanja Cile se odlučuje za potez koji meni nije opravdao i nakon poziva i nakon sms molbi. Pouzdano znam da je bio pri mobitelu.

Halim Dervišević, prosvjetni radnik i vijećnik kojeg su mnogi smatrali najpoštenijim, prelomio je uz još dva BPS džokera usvajanje budžeta u korist načelnika Muniba Alibegovića. POTOP. Čovjek koji je kritikovao načelnika da je upropastio sve na općini Visoko (postoji video zapis) daje mu novin deset miliona da dovrši stvar.

Pristao je na Pihljakovu teoriju (eh da je Pihljakova) kako kod SDA „povjerenika“ nije dobro što Muniba ruše nakon sedam dugih godina. Halim Pihljak je čovjek koji poput Derviševića u dosadašnjim istupima ima puno pluseva, ali eto sad i minusa u malo većem broju. Došao „Pihljo“ na svoje i kulturno vratio Hasanu Preliću za jednu birvaktile čarku tipa „ja sam za tebe „Vi“.

Halim Pihljak najčešće misli svojom glavom ali često posluša i mišljenje „šefa“ Asmira Hodžića koji ima jako dobru saradnju sa načelnikom Alibegovićem. Opet ga je Munja u jednom istupu „odbranio“ u smislu da neće smanjivati sredstva za nešto lijepo u Visokom, zanemarujući na trenutak vodosnabdjevanje.
Šta su još uzroci Derviševićevog glasanja za budžet mogu samo nagađati. I njemu i Fuadu Lepiću bivši direktor OŠ MMB u Donjem Moštru je zamotao u celofan kao poklon „finansijske aferime“ koji se ne daju sakriti. Federalni inspektori nedavno su istraživali i našli svašta. Teško je „sve“ staviti pod tepih kad većine od toga „sve“ i nema. Misterija.
Jel mu tu šta obećano? Jel dobio keš? Ništa me više ne može iznenaditi. Ove političke igre su fakat prljave.

NAROD JE NA ZADNJEM MJESTU. Čast pojedincima.

Prostitucija u četvrtak je bila baš uočljiva. Pet vijećnika iz Stranke „zabijača“ najavili par dana ranije da će podržati budžet. Dva se nisu pojavila na sjednici: Ajhan Akova i Admir Tatar. Opravdano odsutni ili „savjetovani“ da ne dođu? Sve je moguće mada im kolega iz Stranke koja je baš zabrazdila u loše, reče da su se „kurvali“. Toliko o kolegijalnosti. Dinka je imala nastup u Istanbulu, Irma preko „Bare“, a ostali „povjerenici“ iako su se izjasnili protiv budžeta digli žute kartone kao suzdržani. Valjda da pokažu da nemaju rušilačke namjere iako budžet nije OK.

„Crvene prostitutke“ da izvine Predo koji je vizavi Ermina Dlakića držao karton ZA dole i nije ga podigao nego bio suzdržan su se još jednom pokazale kao najlošija SDP postava u Vijeću svih vremena. Žalosno. Lizi lizi hepi hepi. Meščini pogrešan liz, mada liz težak deset miliončića i to foteljašima u leđa.

Pet SDA „staraca“ plus nevidljivi Sake boljitak plus tri crvenkapice plus tri „zabijača“ i plus tri BPS „pljuni-liži“ vijećnika su 15 komada dovoljnih da budžet bude usvojen. Od ostalih šest tu su pet neshvaćenih „suzdržanih povjerenika“ i ČOVJEK DOSLIJEDAN SEBI I SVOJIM PRINCIPIMA KOJI BEZ OBZIRA NA DUŠMANE, BIJE BITKU ZA STANOVNIKE OPĆINE VISOKO.

JASMIN DLAKIĆ- JEDINI JE GLASAO PROTIV BUDŽETA UKAZAVŠI CRNO NA BIJELO NA GREŠKE I PUMPANJA KOJA NEĆE NA DOBRO IZAĆI.

Čovjek koji je podsjetio mnoge da A SDA stranka još postoji. Čovjek koji je razbio gard foteljašima u par navrata upozoravajući čak i voditelje CIRKUSIJADE da su polupali lončiće.
Radi on to konstantno i upozorava SVE NAS „iskorištene“ da je Vijeće pretvoreno u ŠOU JEDNOG ČOVJEKA KOJI BIRA KO ĆE ZA GOVORNICU OD SVOJIH POMOĆNIKA, A NEKIMA ČAK I BRANI.
Koliko vijećnike boli đon i koliko se šprdaju čim uhvate prilku govori i gubanje načelnika čije su kašnjenje opravdali odlaskom na pauzu da otklanja „Istihare namaz“ ne bi li budžet bio usvojen. JADNO kad dolazi od njegovih ljudi.

Razularilo se društvo, to je više nego očigledno. PO ZAVRŠETKU SJEDNICE MUNJA JE REKAO: „JA MOGU SVE“. Samo goli interes. Zato Jasmin Dlakić razmišlja o napuštanju svega i vraćanju porodici i poslu u firmi. Ja ga ne mogu nagovorit da ostane i prihvati FAJT kad IH je jako dobro načeo. Nisu ga čak ni uspjeli kupiti nemoralnim ponudama. Neprovjereno, ali skoro sam siguran da je bilo pokušaja.

Dragi moji čitači, glasači i tipkači. Može zvučat otrcano ali MASKE PADOŠE. Sad se zna ko igra za narod a ko za foteljaše, načelnika i svitu koji su POZICIJA a ko za „povjerenike SDA“ uz Jasmina Dlakića kao opoziciju. JASNO KO DAN. Cile i Mile imaju šansu za popravni. Hajd Cile Halim Pihljak brani Asmira, Haluge i uzvraća udarac, al Mile zvani Halim Dervišević… Ta dobra duša od čovjeka…(jedini gaf oko podjele selo-grad nedavno). Za ne povjerovat.

Trgovina preko leđa naroda je već dobro video zabilježena. Vi Promo montaža radi punom parom pa nek narod vidi i neka se stidi za koga su glasali. Spojićemo dobro i loše pa šta pobijedi. Nema navijanja ma koliko neko mislio.
Dao Bog zdravlja pa da pronađemo još ponekog Jasmina Dlakića da povuče općinu Visoko iz blata. Povjerenici su na dobrom putu ali nekim nedostaje motiva pa je vrijeme za nekog igrača sa klupe.

P.S. Nešto kontam da načelnik Alibegović nije slagao kad je izjavio da se u Visokom živi bolje nego prije rata. VALJDA MISLI NA MRVU OD ČETRDESET MILJA STANOVNIKA KOJI SU SE SNAŠLI I KOKUZLUK UZ LOPOVLUK PRETVORILI U BOLJI ŽIVOT.”

Izvor: ViPromo.ba