„Damar omladine“ izveo Flash mob u Beogradu!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Udruženje „ Damar omladine“ je zajedno sa članovima Udruženja „Dah teatar“ iz Beograda organizvolao Flash mob koji se ticao ravnopravnosti spolova.

Flash mob je izveden u Beogradu, u tramvajima, trolama, kao i u užem dijelu centra, gdje je izazvao veliko interesovanje prolaznika.

U oviru projekta „Osnaživanje mladih žena za nadgledanje vladinih politika pri ostvarivanju ravnopravnosti spolova“ Udruženje „Damar omladine „ je ostavilo jako dobru suradnju sa čalanovima „Dah teatar“ iz Beograda kao i članovima Sigurne Ženske kuće iz Podgorice.

Na ulicama Beograda za Damar nije bilo prepreka pri izvođenju Flash mob-a, jer smo posjedovali saglasnost MUP-a Grada Beograda, Republike Srbije.

Ovo je regionalni projekat koji se implementira u tri zemlje na Balkanu (Srbija, Crna Gora i BiH), gdje je Udruženje „Damar omladine“ uzelo aktivno učešće pri implementaciji. U okviru ovog projekta u Udruženju su formirane dvije grupe mladih ljudi, jedna aktivistička a druga umjetnička.

Aktivnosti za ovu godinu u sklopu ovog projekta su završene. Nastavak aktivnosti slijedi u 2013. godini gdje će Javnost da bude blagovremeno obavještena.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.