Damarovci sa novim ciklusom radionica

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U sklopu svojih programskih aktivnosti za dobrobit djece, World Vision BiH, u suradnji sa Udruženjem „Damar omladine“, pokrenuo je projekat ‘Razvoj životnih vještina kod djece uzrasta 12-18 godina” u područjima koja pripadaju razvojnom području ”Lasva“.

16 radionica s ciljem razvoja životnih vještina će se izvoditi u saradnji sa nevladinom organizacijom Damar omladine, čiji će članovi organizovati i voditi radionice sa grupom djece jednom sedmično u periodu 30.05.2017 do 30.09.2017.

Radionice su oblikovane da, kao vannastavna kreativna aktivnost, podstaknu ili poboljšaju sljedeće životne vještine kod djece: kritičko promišljanje, upravljanje emocijama, efektivna komunikacija, međuljudski odnosi i društvena odgovornost. Trajanje svake radionice je 90 minuta i održavaće se prema rasporedu o kojem će svako dijete i njegovi roditelji/staratelji biti obaviješteni.

Za djecu su osigurani svi materijali za rad i osvježenje . U slučaju da je potrebno, za djecu će biti organizovan prevoz djece od najbliže autobuske stanice u mjestu gdje žive do lokacije gdje će se održavati radionice.

O svim budućim aktivnostima i radionicama sa djecom javnost će biti blagovremeno obavještena.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.