Damir Džumhur se u Visokom priprema za Wimbledon

Naš najbolji teniser Damir Džumhur se za najveći turnir na svijetu, Wimbledon, priprema u Visokom. Mnogi ne znaju da na našoj općini, tačnije u Trakinim Barama, postoji travnati teniski teren, popularni “Mali Wimbledon”, a još je manje poznato da je to jedini travnati teniski teren u BiH, barem tako nam kažu iz stručnog štaba našeg najboljeg tenisera, koji su tražili mjesto za pripreme pred nastup na Wimbledonu i pronašli su samo ovaj teren simboličnog naziva, pa se nadamo da ćemo uskoro moći reći kako je Džumhur s malog visočkog Wimbledona, došao do velikog wimbledonskog uspjeha.

damir_dzumhur_visoko1

Inače, vlasnik Medžid Jolić je rado ustupio teren našem najboljem igraču i poželio mu puno sreće, a sam Džumhur i njegovi treneri, kažu da je teren u odličnom stanju i da nije puno lošiji od pravog wimbledonskog. Nakon skoro dvosatnog treniranja po nesnosnoj vrućini, u kojem je Damir sa nekoliko poteza pokazao zašto ide ka vrhu ATP rang liste (na novoj 88.igrač svijeta), bio je spreman i za par riječi:

– Pripremam se maksimalno ozbiljno za Wimbledon i sada su nakon dobrog rezultata na Roland Garrosu, očekivanja naravno velika. Trava je ipak nešto sasvim drugo, zna se da to nije moja omiljena podloga i evo vidite da nije lako ni naći teren za treniranje u našoj zemlji, ali spremam se i ako me malo posluži sreća prilikom žrijeba, pa da za protivnika baš ne dobijem nekog specijalistu za brze podloge, nego nekog ko na Wimbledon dolazi bez prevelikih očekivanja, onda će biti puno lakše proći jedno ili dva kola, što bi bio sasvim dobar rezultat, kaže Damir Džumhur.

damir_dzumhur_visoko2

(VisokoIN/Visoko.co.ba)

Vezani članci

Britanska doktorica podržala Đokovića zbog vakcine, izazvala brojne reakcije

VISOKOIN.COM

Masovno odlaze ljekari: “Plate i uslovi su loši, mladi nemaju motiva”

VISOKOIN.COM

IN MEMORIAM: Ermin Korjenić Germa (1960-2021)

VISOKOIN.COM

Materaci “lud” za Džekom: Svugdje je pravio razliku

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Očišćene kule mostova na rijeci Bosni u Dobrinju

Visokoin.com