Danas će biti raspisana potjernica za Keljmendijem

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović kazao je danas, tokom konferencije za novinare u okviru održavanja Konferencije “Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje” u Sarajevu, kako raspolaže saznanjima da će međunarodna potjernica za Naserom Keljmendijem biti raspisana danas.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi s jučerašnjom akcijom hapšenja osumnjičenih za pljačke, ubistva i organizirani kriminal pod nazivom “Lutka”, crnogorski ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović je kazao kako još ne raspolaže informacijom da li se jedan od osumnjičenih, koji je navodno pobjegao iz BiH, Naser Keljemendi, nalazi na teritoriji Crne Gore.

“Informacije koje ja saopštim, prenosim ih od Uprave policije Crne Gore. Trenutno se nalazim u Sarajevu i nisam u mogućnosti da budem prisutan na terenu. On se jučer javio sa broja koji ima prefiks 382, ali to ne znači da boravi na teritoriji Crne Gore”, kazao je Brajović.

Ministar Ahmetović je, pak, kazao kako nadležni organi u BiH znaju gdje se Keljmendi nalazi.

“Nismo ga još uhapsili, jer je prvo potrebno da Tužilaštvo BiH raspiše međunarodnu potjernicu. Prema mojim saznanjima, ona će biti raspisana danas”, kazao je Ahmetović.

(VisokoIN)