Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH o državnom budžetu

Predsjedništvo BiH će danas održati hitnu sjednicu na kojoj će razmatrati Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu.

Prije hitne sjednice, članovi Predsjedništva održat će redovnu sjednicu na kojoj će razmatrati poziv za učešće na Samitu država centralne Evrope koji će se održati u Ukrajini od 11. do 12. maja, i poziv za učešće na SEECP Samitu predsjednika država i vlada, koji će se održati 15. juna u Beogradu.

U prijedlogu dnevnog reda redovne sjednice je i Informacija o toku priprema za međunarodnu vježbu „Zajednički otpor12“, koja će biti održana od 28. maja do 7. juna te informacija o uključivanju i aktivnostima Bosne i Hercegovine na uspostavi Balkanskih zajedničkih vojno-medicinskih snaga “Balkan Joint Military Medical Task Force“ (BMTF),

I prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka je na dnevnom redu današnje redovne sjednice Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva razmatrat će i Provedbeni protokol između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke o implementaciji Sporazuma o readmisiji osoba koje borave bez dozvole te isti takav protokol s Vladom Češke Republike.

(VisokoIN)