da block

Danas u BiH oblačno sa povremenom kišom

da block

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Količine padavina u protekla 24 sata: Bileća 23, Goražde 20, Trebinje 15, Ivan-sedlo 14, Srebrenica 13, Sarajevo 11, Gradačac, Sokolac, Stolac i Neum 10, Bjelašnica, Derventa, Doboj, Mostar i Zvornik 8, Han-Pijesak 7, Banja Luka, Bihać i Bijeljina 5, Tuzla i Zenica 4, Mrkonjić Grad 3, Bugojno i Jajce 2, Drvar i Prijedor 1 mm.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 1, Sokolac 2, Sarajevo i Kupres 4, Goražde i Novi Travnik 6, Bugojno i Jajce 7, Bihać, Drvar, Livno, Srebrenica, Tuzla, Zenica i Zvornik 8, Bijeljina, Gradačac i Sanski Most 9, Banja Luka, Doboj i Prijedor 10, Trebinje 11, Stolac 12, Neum 13, Mostar 14 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Nešto više padavina bit će ponegdje su centralnim i istočnim područjima, uglavnom prijepodne, a tokom dana se očekuje postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslijepodne se očekuje postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(VisokoIN/Fena)