“Dani fotografije”, nagrađeni – Selma Kovo, Ismar Imamović i Amer Lukhodžić

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U organizaciji Udruženja “Damar omladine” u Visokom su održani drugi po redu “Dani fotografije 2012”. Nakon što je ova manifestacija prošle godine pobrala sve pozitivne kritike, visočko udruženje je u saradnju sa web-siteom Fotografija.ba odlučila da i ove godine upriliči niz događaja koji će povećati interesovanje za fotografijom, posebno među mladim ljudima.

2. mjesto – Foto: Ismar IMAMOVIĆ

“Dane fotografije” je svečano otvorila Emma Knezović, koja je istakla da je ovo prilika da se mladi upoznaju sa ljepotom fotografisanja, ali i da na određeni način počnu da se bave ovim hobijem ili zanimanjem.

Manifestacija je i ove godine trajala nekoliko dana, a svi prisutni su mogli pogledati izložbu “Fotografija godine 2011”, koja je upriličena u DOM clubu u Visokom, a gdje je izloženo 40 najboljih fotografija u našoj zemlji za prošlu godinu, ali i izložbu španskog fotografa Alfonsa Rodrigueza, koja je postavljena u Galeriji “Likum '76”.

3. mjesto – Foto: Amer LUKHODŽIĆ

Za sve zainteresovane, bila je upriličena i radionica o fotografiji, sa predavačima “Male škole fotografije”, dok je posljednjeg dana bio organizovan i fotomaraton, gdje su svi zainteresovani mogli uzeti učešće i takmičiti se za najbolju fotografiju na temu “Čaršija”. Za tri prvoplasirana rada su bile i obezbijeđene novčane nagrade, a nagrade su osvojili Selma Kovo (prvo mjesto), Ismar Imamović (drugo) te Amer Lukhodžić (treće mjesto.)

(Neven Krajišnik)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.