Demokratska fronta ”poslala upozorenje” građanima BIH

Demokratska fronta oglasila se danas saopćenjem u kojem se navodi da je situacija u bh. entitetu Federacija BiH zabrinjavajuća uz ocjenu da ”pucaju unutarstranački koalicioni kapaciteti”.

Iz Fronte upozoravaju građane Bosne i Hercegovine, posebno Federacije BIH, da vladajući unutarstranački koalicioni kapaciteti pucaju na svim šavovima, a najvidnije razmimoilaženje je među liderima SDA, HDZ-a i SBB-a.

Saopćenje preuzimamo u cjelosti.

”U najnovijem medijskom istupu to je ,u vrlo oštroj i jasnoj formi naglasio i predsjednik HDZ-a, Dragan Čović, izjavivši da „ovako više ne ide“. Prije toga, a nakon svjedočenja Fahrudina Radončića u Prištini, potpuno je „pukla tikva“ između njega i Izetbegovića. Naivna i isprazna tumačenja kako sukob i „hladni odnosi“ među liderima nikako neće uticati na funkcionisanje koalicije – ne piju vodu u praktičnom, svakodnevnom političkom životu.

Parlament Federacije četiri mjeseca ne radi, a za to vrijeme „principijelna koalicija“, njeni zastupnici na najdrskiji način, ne imajući ni zrno stida – uzimaju podobre plate svaki mjesec. Još nemuštije stoji konstatacija o njima kao zaštitnicima i braniteljima interesa sva tri naroda, jer nisu u pitanju nikakvi narodi već kladionice i šumsko bogatstvo, kako ga rastaliti i ko će se i gdje utaliti.

Evidentan je, posebno nakon lokalnih izbora, razlaz u vrhovima SDA, jer pobjede nezavisnih kandidata u nekim federalnim opštinama/općinama govore bolje od bilo kakvog teoretisanja. Dokle doseže gubljenje kompasa kod „najvažnije stranke u Bošnjaka“, pokazuje primjer izbora u Bijeljini. Dakle, tamo je pobijedio Mićo Mičić, a skupštinsku većinu u tom gradu činiće odbornici SDS-a, PDP-a, NDP-a , SDA I SRS „dr.VOJISLAV ŠEŠELJ”!!!

Koji je slijedeći potez čelnika SBB-a, a i u njegovoj stranci sve je više prisutna nervoza i nezadovoljstvo pojedinih članova i zastupnika neradom Parlamenta, vidjećemo. Kako reče Dragan Čović, ovih dana ponovo će se sastati ta „čuvena trojka“, a šta će taj sastanak polučiti za javnost a šta bitnije promjeniti, saznaćemo svi nešto kasnije. U svakodnevnom životu, u novim zaduživanjima, u novim kadrovskim kombinatorikama. A za Stolac, Mostar i Srebrenicu ? E, to su stvari koje svima njima služe samo kao okidači za nove sukobe i nesporazume i za držanje stalnih tenzija kog naroda i građana ove zemlje.

Opštinski izbori su ipak potvrdili da su glasači (a pola ih nije izašlo na izbore) i ovaj put povjerenje dali istim onima koji već dvadeset i kusur godina rastaču ovu zemlju ,prodaju sve što se prodati može,a najnoviji podaci o „porasloj štednji stanovništva“, ako se imalo razlože – pokazuju kod koga je većina tih „ušteđenih para“.

Dakle, birači su rekli svoje, ono što jedino može kako – tako održati ovu komatoznu koaliciju jeste finansijski interes i dalja pljačka ove zemlje. A manipulatori iz centrala ove tri stranke, to vješto rade. Klupko je zamotano, svako svakoga za nešto ima, tako da ćemo malo sačekati da proradi „pravna država“.

Odatle i ovo upozorenje, jer je pitanje dokle će se ovako moći? Federalni parlament je odavno bio zreo da zbog nerada bude raspušten. A znate li od koga to zavisi? I šta poslije slijedi? I kome to ne odgovara. Pa, onima,s a početka, sredine i kraja ovog saopštenja – vladajućoj koaliciji”, navodi se u saopćenju DF-a.

Vezani članci

Dodik: Ako se ne vratimo na izvorni Dejton, za šest mjeseci proglašavamo nezavisnost RS

VISOKOIN.COM

Detalji zločina u Zagrebu: Djeci dao koktel tableta, ugušio ih te oko njih poredao igračke

VISOKOIN.COM

Vlada KS: Softverska fiskalizacija mnogo bolje rješenje

Visokoin.com

Da li će ikada biti moguć zajednički nastup bh. političara?

Visokoin.com

GASNA KRIZA Džindić upozorenja ignorisao mjesecima, sada iz medija ‘saznaje’

Visokoin.com

Članovi mafijaške porodice koja je harala Rimom osuđeni na 400 godina robije

VISOKOIN.COM