1.3 C
Visoko
21. Januara 2022.

Demonstranti upali u zgradu RTV Slovenije, intervenisala policija..

Incident na javnom servisu Slovenije
U večernjim satima u zgradi TV Slovenija dogodio se incident.

Demonstranti koji se protive vakcinisanju i koji četiri mjeseca zahtijevaju vrijeme u programu televizije kako bi iznijeli svoju istinu o odsustvu novog koronavirusa i kovid-19, upali su u studije javnog servisa

Time su uspjeli probiti i u studio informativnog programa. Policija je morala intervenirati i iz zgrade je uklonila 20 -ak demonstranata koji nisu nosili maske.

Upad se dogodio oko 8:30 naveče

“To je težak napad na našu kuću i javne medije, koji najoštrije osuđujemo. Uloženo je mnogo napora da se ova situacija popravi u četiri mjeseca. Problemi su prilično značajni. Pravna situacija je složena, RTV je vlasnik zgrade, ali nije vlasnik parcele oko nje. Ovo je javna površina, demonstranti su nažalost imali dozvolu za protest na ovom području. Uprava je učinila mnogo, ali nažalost nije bilo ploda zbog ove složene situacije. Međutim, sve vrijeme smo na to upozoravali vlasti. Iduće sedmice, na sastanku sazvanom prije ovog događaja, još jednom ću apelirati na vlasti da se pokrenu i učine nešto. Odmah ćemo pojačati sigurnost kuće kako se ne bi događali slični incidenti. Do danas su protesti bili relativno mirni, iako vrlo ometajući, posebno za novinare u informativnoj emisiji TV Slovenija na prvom spratu. Nadam se da će vlasti ovom problemu posvetiti veću pažnju, posebno nakon današnjeg događaja. Srećom, nije bilo ozlijeđenih “, rekao je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough u emisiji Odmevi.

Unesite komentar