Denis Šahinović potpisao ugovor sa Barcelonom

Mladi Bosanac Denis Šahinović potpisao je ugovor sa Barcelonom. Ovu vijest je potvrdio bivši fudbaler Sarajeva Slaviša Vukićević, koji trenutno živi na relaciji Pariz – Visoko, piše u novom broju Avazov “Sport”.

“Šesnaestogodišnji Denis je minulu godinu proveo u omladinskom kampu Barcelone, gdje je prošao niz provjera, a nedavno je potpisao jednogodišnji ugovor”, kaže Vukićević.

“Inače, Denisov otac Amir je, kao i ja, rođen u Visokom, a Denis u Australiji”, kaže on.

Denis je već nastupio za omladinske selekcije Australije, ali još ima vremene da zaduži dres našeg državnog tima.

“Denis igra u veznom redu, a u prošloj sezoni je – samo u zvaničnim utakmicama, postigao 24 golova… Čim je potpisao ugovor sa jednim takvim klubom, sve vam je jasno”, kaže Vukićević.

“Znate kako je sa djecom u pubertetu… Denis je u posljednje vrijeme naglo izrastao, ali ga ni to nije omelo da zadovolji visoke standarde, ali i probirljive ukuse trenera i skauta Barcelone”, dodaje Vukičević.

Spomenimo i to da je Šahinović bio pod lupom Barcelone bio još od 2009. godine, kada je nakon tromjesečnog staža prošao prvi filter.

Prošao probu i u Realu iz Madrida

Interesantno je da je Šahinović 2010. godine tri mjeseca bio u internatu Reala iz Madrida, gdje je također zadovoljio ukuse trenera “kraljevskog kluba” i za to dobio certifikat.

“Denis se odlučio za Barcelonu, jer je mišljenja da Katalonci imaju puno ozbiljniju školu fudbala. Jednostavno, više mu se svidjelo u Barceloni”, kaže Vukićević.

Denis Šahinović je rođen 23. oktobra 1996. godine u Sidneyu, gdje je 2001. i napravio prve fudbalske korake u Kingbouroughu.

Od 2003. do 2006. nastupao je za australijski Suuth Hobart, a potom za Harboard i Brookvale.

(VisokoIN)