Detalji napada na policiju i Banjalućane: Uhapšeno 11 Teslićana, prije napada koristili amfetamin

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka zajedno sa Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, lišili su slobode 11 lica – navijača iz Teslića koji su danas napali građane i policajce u Banjaluci te im nanijeli povrede
Oni se sumnjiče za djela „Nasilničko ponašanje“, „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Tjelesna povreda“. Napad se desio danas oko 13:45 časova, kada su navijači iz Teslića nenajavljeno došli na stadion u ulici Omladinska u Banjaluci.

Fizički su napali dva građanina. Potom su po odlasku sa stadiona fizički napali dva policijska službenika PU Banjaluka i jednog policijskog službenika Jedinice žandarmerije koji su zadobili tjelesne povrede.

Dva građanina i policijski službenici su zbog zadobijenih povreda zatražili ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka. Kod navedenih osoba pronađeno je i oduzeto: dva metalna boksera, dvije palice i baklja.

Podvrgnuti su i ispitivanju na prisustvo opojne droge u organizmu kojom prilikom je kod 6 osoba utvrđeno prisustvo opojne droge amfetamin, dok su tri lica odbila da se podvrgnu ispitivanju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima, saopšteno je iz MUP-a RS.

Unesite komentar