Devet navika za sretan brak

Iako vam se čini da pozorno slušate ponekad vam jednostavno misli odlutaju što može dovesti do nesporazuma i razmirica. Postavite si pravilo da već na početku veze dobro slušate partnera, a ako vam je lakše možete i neke stvari ponovite naglas. Na taj ćete način naučiti kako ga što bolje razumjeti što je i jedna od najvažnijih stvari u dugoj i sretnoj vezi.

Ne ograničavajte jedno drugome želje

Unatoč tome što su kompromisi dobri za vezu, ponekad mogu imati suprotan učinak, pa ljudi mogu pomisliti da se samo oni žrtvuju za dobrobit partnera. Umjesto toga pokušajte izabrati opciju koja odgovara i vama i vašem partneru. Ispričajte jedno drugome svoje želji i međusobno ih ocijenite od jedan do 10. Nakon toga, umjesto da mu govorite zašto mu nešto ne treba, raspravite o tome zašto vam je određena stvar važna i potrudite se da se međusobno ne ograničavate.

Tražite samo pozitivne strane

Dok vam je teško, a nervira vas što opet nije spustio dasku na WC-u, nastojte u njemu vidjeti i pozitivne strane. Na kraju krajeva radi nečeg ste se zaljubili u njega.

Muškarci su s Marsa, a žene s Venere

Uvijek imajte na umu da su žene i muškarci posve različiti. To što vas ispunjava, ne mora nužno i njega, pa umjesto da ga prisiljavate na nešto, pustite ga da zatraži pomoć dok on osjeti potrebu za tim.

Ne svađajte se pred drugima

Svađe zadržite za sebe i nemojte raditi predstave za javnost i prijatelje jer ćete u suprotnom i sebe i njih dovesti u neugodnu situaciju. Moglo bi se dogoditi da vas počnu izbjegavati zato što misle da se stalno svađate. Uz to potisnite potrebu da svog partnera stalno ispravljate u javnosti jer će se zbog toga osjećati nesigurno.

Priznajte da ste u krivu

Ako ste pogriješili onda to i priznajte. Ključ sretne veze jest da preuzimate odgovornost za svoju greške, naročito zato što isto očekujete od partnera.

Prošlost neka ostane u prošlosti

U svađama ne izvlačite grijehe iz prošlosti, naročito ako mislite da time partnera držite u šaci. Na taj ćete ga način samo povrijediti, a bit veze nije u tome da netko ima nadmoć nad drugim. Umjesto da povlačite stvari iz prošlosti, razgovarajte o njima i riješite ih na vrijeme jer bi vas u suprotnom mogle koštati veze.

Tko je u pravu?

Ako se ne možete složiti oko nekih stvari, to nije ništa strašno, tvrde parovi koji su nakon više od 50 godina braka priznali da su jedva popustili svojim partnerima. U životu dođu i bitnije stvari, pa na kraju shvatite da se ne isplati mučiti oko marginalnih stvari.

Dan samo za vas

Dogovorite spoj barem jedne večeri u tjednu kako ne biste zaboravili kako je to zabavljati se zajedno. Večera ne mora biti skupa, to može biti odlazak u kino ili zajednički ručak, ali će to biti vrijeme rezervirano samo za vas, bez briga i djece, kao svojevrstan povratak na početak veze.

(VisokoIN)