Dijamant donirao sredstva za bolnicu u Italiji

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Italija je zemlja koja je najviše pogođena koronavirusom, a iz dana u dan, broj osoba koji su zaraženi raste. Sa više od 10.000 slučajeva, Italija ima drugi najveći broj prijavljenih smrtnih slučajeva i broj potvrđenih koronavirusom, odmah iza Kine.

Roma je odlučila da pokrene inicijativu prikupljanja sredstava kako bi pomogli bolnici Lazzaro Spallanzani u Rimu da se izbori sa krizom. Bolnica se nalazi u epicentru borbe za spašavanje života zaraženih koronavirusom u cijelom zemlju.

Jednu takvu akciju Rome podržao je i Edin Džeko, koji se oglasio na zvaničnom Facebook profilu. On je odlučio donirati sredstva za ovu bolnicu.

“Poput mnogih, donacijom za bolnicu Spallanzani, pomogao sam onima koji nama pomažu. Svi to možemo, vrijeme je da podržimo one koji se bore protiv koronavirusa”, poručio je Džeko na Facebook profilu.

Come tanti, anche io ho aiutato chi ci sta aiutando con una donazione all'Ospedale Spallanzani.Possiamo farlo tutti, è il momento di sostenere chi sta lottando contro il coronavirus!➡ http://on.asroma.com/CovidFundraiser

Gepostet von Edin Džeko am Samstag, 14. März 2020TOP VIJESTI

Više vijesti