Dijete pobjeglo sa Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu

Prava drama odvijala se jučer na Pedijatrijskoj klinici Jezero na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odakle je pobjegao maloljetni pacijent.

Portparol MUP-a KS Suvada Kuldija potvrdila je da je medicinsko osoblje obavijestilo službenike Policijske stanice Centar kako je sa Klinike pobjegao pacijent koji je 2000. godište.

Njega je na KCUS dovezlo vozilo Hitne pomoći nakon što mu je pozlilo na stanici. Pacijentu je ukazana pomoć, te je zadržan u dnevnoj bolnici Pedijatrijske klinike. Od medicinske sestre je tražio da ide u toalet, a onda je, iskoristivši trenutak kada je ona otišla u ordinaciju, pobjegao.

Nije poznato kako je pacijent uspio proći pored osoblja, brojnih pacijenata koji su bili u hodniku, ali i recepcionara koji se nalazi na ulazu u Pedijatriju. Odbjeglog pacijenta policijski službenici pronašli su na kućnoj adresi, u blizini KCUS-a.

Dijete je ispitano u prisustvu majke, a policajci su sačinili službenu zabilješku. Kako saznajemo, ovo nije prvi ovakav slučaj jer se i ranije dešavalo da djeca koja su dovezena vozilom Hitne pomoći sama napuste Kliniku.