Dinka Omanović o zapošljavanju pojedinaca!

Na jučerašnjoj sjednici OV Visoko o izvještajima o radu načelnika i Općinskih službi raspravljali su brojni vijećnici, najkonkretnija među njima bila vijećnica Dinka Omanović.

U izvještaju o ostvarivanju općinske politike pored navedenih pokazatelja, statistika, rada javnih ustanova, nerealiazcije kapitalnih projekata nedostaje nekoliko važnih informacija i činjenica koje će zaokružiti općinku politiku, a to su:

U javnoj ustanovi za predškolski odgoj bez ikakvog javnog konkursa počela je da radi supruga savjetnika općinskog načelnika gosp.Emira Fejzovića. U sportskom savezu općine Visoko na isti način uposlen je sin našeg uvaženog kolege zamjenika Predsjedavajućeg općinskog vijeća gosp. Nijaza Šahinovića.

U KSC Mladost osim što je na mjesto direktora imenovan predsjednik SDP Visoko i naš vijećnik gosp.Faruk Salčinović u istu je uposlen bez ikakvog javnog konkursa sin pomoćnika načelnika gosp. Fehima Memića.

Za upošljavanje u Turističkom uredu Visoko imam najave koje se tiču upošljavanja kćerke glavnog i odgovornog urednika visočke televizije gosp. Muhameda Salčinovića.

Ovakvih primjera ima još i svi dovoljno govore o uvezanosti pripadnika više političkih opcija vođenih zajedničkim ciljem ostavrivanje ličnih interesa.

Očito je da njima politička pripadnost služi kao maska i zasigurno takvi pojedinci ne provode zacrtane programe svojih političkih stranaka već naprotiv vlastite programe i projekte.

E,ovako nam se ostvaruje općinska politika koja se zasniva na poštivanju moralnih i etičkih kodeksa. Zbog svih nabrojanih činjenica ja moralno, etički i kako hoćete neću podržati izvještaj, te ovim putem pozivam i ostale vijećnike da glasaju protiv ovakve politike.” – izjavila je vijećnica Dinka Omanović.

(VisokoIN)