Direktor Aerodroma za mjesec dana potrošio 3.161 KM na telefon

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Međunarodni aerodrom Sarajevo je za prošlu godinu imao više od 850.000 KM spornih troškova, a samo direktor Ivica Veličan je u martu 2011. potrošio 3.161 KM mobilnog telefona, pokazao je izvještaj federalnih revizora o poslovanju ovog javnog preduzeća za prošlu godinu.

Zamjerka revizora je i na sklopljeni ugovor sa preduzećem “Butmir” kojem je isplaćeno 390.761 KM avansa za gradnju objekta za smještaj i organizaciju avioketeringa i restorana društvene ishrane prije nego što je dobijena građevinska dozvola, pišu današnje “Nezavisne novine”.

U izvještaju je navedeno da je za 417 zaposlenih za Dan državnosti isplaćeno po 350 KM kao nagrade i 249.929 KM kao jednokratna pomoć zbog teškog invaliditeta, a sve ovo je za oko 165.000 KM više od planiranih “ostalih naknada”.

Odlukom direktora isplaćeno je 10.400 KM naknade članovima popisnih komisija, a preduzeće je isplatilo i 3.500 KM Komisiji za izbor Nadzornog odbora koju je imenovalo resorno ministarstvo, iako za to plaćanje ne postoji pravni osnov.

U Međunarodnom aerodromu Sarajevo su rekli da nemaju komentar na revizorski izvještaj.

(VisokoIN/Srna)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.