Direktor Australian Opena: Đokoviću, pokaži potvrdu ili nećeš igrati!

Direktor Australian Opena Craig Tiley potvrdio je u subotu da će svi koji prisustvuju prvom Grand Slam teniskom turniru 2022. godine morati biti potpuno vakcinisani protiv COVID-19, uključujući i igrače. Dodao je da će isto pravilo važiti i za devetostrukog prvaka Novaka Đokovića.

Najbolji teniser svijeta, koji odbija kazati da li je vakcinisan, pokušat će da osvoji rekordnu 21. Grand Slam titulu. Turnir je na programu od 17. do 30. januara. Vlada australijske države Viktorija ranije je rekla da će samo vakcinisane osobe biti u mogućnsoti da prisustvuju održavanju turnira, a Tiley je to jasno ponovio u subotu.

“Svi na mjestu događaja, navijači, sav kadar, igrači… morat će biti vakcinisani”, rekao je Tiley na zvaničnom otvaranju turnira. „Bilo je dosta špekulacija o Novakovoj poziciji, rekao je da je to privatna stvar. Voljeli bismo da vidimo Novaka ovdje, ali on zna da treba da bude vakcinisan da bi igrao. Uvijek je govorio da je Australian Open događaj koji mu daje vetar u leđa”, naveo je direktor Australian Opena, prenosi Marca.

Inače, Viktorija je najteže pogođena država u Australiji. Melburn i mnoga druga područja Viktorije bili su podložni dugotrajnim izolacijama i policijskim satima preko noći u proteklih 18 mjeseci.

“Bilo je vrlo jasno stavljeno na znanje, kada je premijer (Daniel Andrews) prije nekoliko sedmica najavio da ćete morati da budete potpuno vakcinisani da biste učestvovali na Australian Openu, da biste ušli u Viktoriju”, rekao je Craig Tiley ranije na jutarnjoj televiziji.

“Odmah smo to prenijeli igračima, to je pravac koji će osigurati sigurnost svih”, dodao je.

Tiley, koji je rekao da je takođe bio u kontaktu sa Đokovićem i njegovim timom, rekao je da će do sredine decembra biti jasno ko će doći. Rekao je da internacionalni igrači trenutno prolaze kroz proces putnih viza s australskom vladom i da se ulazak na AO zatvara u decembru. “Znam da želi da igra, on je to jasno pokazao i zna uslove kroz koje bi morao da se podvrgne da bi mogao da igra”, rekao je Tiley o Đokoviću.

Vezani članci

Mahir Burić: Zasluženo smo slavili, hvala navijačima na sjajnoj podršci

VISOKOIN.COM

Preminuo košarkaš Stevan Jelovac

VISOKOIN.COM

Ratni zločinac na tribinama Pecare, sudiji Petroviću i delegatu Jankoviću nije zasmetao

VISOKOIN.COM

Đoković: Postoje mnogo bitnije stvari od sporta

VISOKOIN.COM

ASA Osiguranje i Prevent Grupacija potpisali ugovor o sponzorstvu sa bh. skijašicom Elvedinom Muzaferijom

VISOKOIN.COM

Zdenko Antović: Priča o Seadu Sirči

VISOKOIN.COM

Unesite komentar