1.3 C
Visoko
21. Januara 2022.

Direktor BH-Gasa podnio ostavku: Razlog su Novalić i Džindić

Jasmin Salkić, kao vršioc dužnosti direktora BH Gasa podnio je ostavku na mjesto. Naime, on u svom saopćenju navodi kako podnosio ostavku jer ne želi biti saučesnik kriminalnih radnji pojedinaca.

“Kao menadžer kompanije koju sam naslijedio gotovo pa propalu, izgradio sam kompaniju, sa svojim timom, tržišno vrijednu kompaniju te započeli/pokrenuli Južnu interkonekciju i stavili smo državu ispred ličnog interesa. Podnosim ostavku jer ne želim biti saučesnik kriminalnih radnji pojedinaca, niti sprovoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojima ja živim. Sav prethodni period u kojem sam izložen od strane Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i podržavanja istog, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa, i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca je nešto na šta ja ne pristajem i ne želim učestvovati”, navodi u saopćenju.
Također, je kazao kako Novalić i Džindić su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati”.

“Svi dokazi i sve opisane protivzakonite radnje predate su u FUP, a ostalo je do države i tužilaštva. Država će nekad i proraditi, neka ne sumnjanju, a kriminal valjda neće postati obrazac ponašanja svim mladim ljudima ako se to ne desi. Za kraj, ukazano povjerenje da iz privatnog sektora dođem i napravim nešto u javnoj kompaniji, od strateškog značaja, mislim da sam ispunio i o tome govore svi moji rezultati i mog tima tj. rezultati same kompanije zadnjih godina. Moje je bilo da olovkom sačuvam i napravim daljnji iskorak onoga što je neko puškom odbranio…ali protiv petokolonaša može samo sistem države odgovoriti koji za sada šuti”, naveo je Salkić.

Unesite komentar