Đaković: U krvnom sam srodstvu sa Gordanom Tadić, ali…

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

– Jesam u krvnom srodstvu. Gordana Tadić je moja sestra od tetke. Ja sa njom nisam bio u kontaktu zadnje tri godine možda tri puta, upravo zbog ovog, poručio je za TV1 televiziju Mato Đaković, urednik emisije Telering koja se emituje na RTRS-u povodom informacija koje je objavio portal Žurnal.info o navodnom vrbovanju selefija za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojkog kantona, a u kojem je, prema pisanju pomenutog portala veza bio Đaković.

Podsjećamo, u današnjoj izjavi za tv1.ba, Avdo Avdić je spomenuo rođake Gordane Tadić, Matu Đakovića i Miju Krešića kao glavne aktere ovog slučaja.

Đaković je danas ranije za Oslobođenje rekao da je cijelu priču “bolestan um napravio, ali da on zna odakle pušu vjetrovi”.

– U životu nisam bio u kontaktu ni sa kakvom obavještajnom službom. Možda sam im interesantan kao i ovim našim, ali Bože moj, nemam ništa protiv toga. Oružje sam zadnji put nosio u JNA, a čak ni u ovom posljednjem ratu nisam imao oružje jer sam radio kao novinar tako da uopšte ne vidim kako i po kojem osnovu mene povezuju za bilo šta. U selu Dubnica koje se nalazi negdje kod Kalesije nikad nisam bio, u Zenici nisam bio zadnjih 15 godina. To su sve konstrukcije i zato sam danas demantovao sve ove informacije i naravno nakon toga će uslijediti tužbe protiv Žurnala i Avde Avdića, kao i Dragana Mektića. Drago mi je da je Tužilaštvo BiH formiralo predmet. Neka se svi saslušaju da vidimo je koje nalogodavac jer ovo je stavljanje mete na glavu. I to što su me slikali u Živinicama je protuzakonito, kazao je Đaković za Oslobođenje.

Više vijesti