Djeca sa poteškoćama u razvoju iz cijele BIH na turniru u Sarajevu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U petak će uorganizaciji Javne ustanove za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, te uz podršku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u prostorijama sportske dvorane „Vistafon“, biti održan turnir u malom nogometu pod nazivom “UNIFIED – Sportom gradimo mostove prijateljstva.“

Turnir će otvoriti zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Ovaj malonogometni turnir predstavlja nastavak projekata kojima Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na čelu sa resornim ministrom daje podršku, a koji za cilj imaju što jaču i snažniju socijalizaciju i inkluziju djece sa poteškoćama u razvoju. Sama činjenica da će ekipe učesnice doći iz svih krajeva Federacije BiH, te da se djeca mjesecima spremaju i sa velikim nestrpljenjem očekuju navedeni događaj, govori u prilog činjenici koliko su bitni projekti ovakvog tipa.

Bitno je napomenuti, da će osim ekipa predstavnika ustanova koje se bave radom sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju, svoje učešće uzeti i predstavnici srednjih škola, čime će socijalizacija i inkluzija biti u potpunosti zastupljene.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju navedeni događaj, a predstavnike medija da svojim izvještavanjem još jače doprinesu socijalizaciji i inkluziji mališanima koji zaslužuju i kojima moraju biti omogućene jednake prilike sa učešće u svim životnim i društvenim procesima.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.