Djevojčica silovana zbog lažnog profila na Facebooku

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Četrnaestogodišnja Italijanka navodno je grupno silovana nakon što je njen nekadašnji prijatelj u njeno ime otvorio lažni profil na društvenoj mreži Facebook, na kojem je naveo da je ‘dostupna svima’.

Na lažnom profilu objavljeno je njeno ime, broj mobilnog telefona i drugi lični detalji.

Djevojčicu je potom kontaktirala grupa muškaraca, koji su imali od 16 do 25 godina. Odveli su je u park u lučkom gradu Molfeta, u regionu Puglia, na jugu Italije.

Silovanje se desilo u aprilu, ali je djevojčica tek nedavno prikupila hrabrost da prijavi napad policiji.

Policija je uhapsila četiri muškarca, jednog od 20 godina, dvojicu starih po 21 godinu i jednog od 25 godina. Još četiri mladića, koji su mlađi od 18 godina, nalaze se pod istragom.

Djevojčicu su namamili u park nakon što su se s njom sprijateljili.

‘Pošto su je pozvali da ih prati u park radi razgovora, silovali su je jedan po jedan, bez obzira na njeno zapomaganje. Kada je silovanje završeno, napadači su otišli’, navodi se u dokumentima tužilaštva.

Tinejdžerka je istražiocima rekla da je napad vidio čuvar parka, ali da je ignorisao njene povike.

Nekadašnji prijatelj djevojčice, koji je postavio lažni profil na Facebooku, negira odgovornost za napade i policiji je rekao da su ‘svi u Molfeti znali da je ona laka djevojka’.

Djevojčica se, na kraju, povjerila rođaku, koji je insistirao da sve prijavi policiji.

‘Ovo je težak i prljav slučaj, koji pokazuje da brojni mladi ljudi ne razmišljaju o posljedicama zloupotrebe medijskih mreža’, rekao je tužilac Francesco Giannella, koji vodi istragu.

(VisokoIN)

Više vijesti