‘Dobar dan. Ja sam radnik kablovske…’: Opelješio Sarajliju u trenu, čovjek nije ni shvatio šta mu se desilo

Sličan scenarij nam se desio prije nekoliko mjeseci u Velešićima. Ista priča – “neko se nakačio, slab signal”
”Dobar dan. Ja sam radnik kablovske i došao sam da provjerim signal jer sumnjamo da ga, osim Vas, još neko koristi”, rekao je, još uvijek, neidentifikovani muškarac starijem Sarajliji prije nego li ga je opelješio. Prevarant je Sarajliji kazao da ide u drugu sobu da “provjeri signal kablovske”.

PRAZAN NOVČANIK

– Dok sam mijenjao kanale na daljinskom u jednoj sobi, on je u drugoj “provjeravao signal”. Nije mnogo vremena prošlo, a on je izašao iz sobe, rekavši mi da je sve popravio. Ja sam zahvalio i ispratio ga. Otišao sam da spavam u dnevnu sobu, a ubrzo je kući stigla i unuka. Ušla je u sobu i vidjela novčanik u kojem više nije bilo moje penzije, priča za Oslobođenje Sarajlija koji nije želio da mu se otkriva identitet.

Dodaje i da je lopov odnio nešto zlatnog i srebrenog nakita, sat, fotoaparat…

Nije njihov sagovornik jedini koji je prevaren u posljednje vrijeme. O ovome svjedoče i mnogobrojni postovi na društvenim mrežama.

– Sličan scenarij nam se desio prije nekoliko mjeseci u Velešićima. Ista priča – “neko se nakačio, slab signal”, a prije nekoliko godina mojoj mami se prevarant predstavio da je iz Gasa i olakšao je za ušteđevinu od 1.500 KM. Upozoravajte komšije i naše drage, stare ljude koji nemaju internet pa ne mogu vidjeti ovakve postove, piše član jednog foruma na Facebooku.

Jedna članica navodi da se njenom djedu nedavno desila slična situacija.

– Lopov se predstavio da je majstor i da postoji kvar na TV-u. Ušao je samo da vidi TV. Vidio ga i izašao. Vjerovatno ništa vrijedno nije uočio pa je pobjegao, piše ova članica. O ovim prevarama je upoznato i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

SUMNJIVA PRIČA

– Bilo je nekoliko takvih slučajeva koji se tretiraju kao klasična prevara. Molimo građane da budu oprezni jer je mnogo onih koji se lažno predstavljaju. O mogućim sumnjivim događajima treba odmah obavijestiti policiju pozivom na broj 122, kažu u MUP-u KS-a koji se i ranije susretao sa sličnim slučajevima. Naime, prošle godine su uhapšena dva Dalmatinca koji su se lažno predstavljali da su hrvatski policajci. K. D. i M. D. su tada pokušali prevariti vlasnika jedne sarajevske kompanije kojem je njihova priča bila sumnjiva te je pozvao policiju. Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni zbog lažnog predstavljan.

Unesite komentar