Doboj: Preminuo i drugi povrijeđeni željezničar

Radnik “Željeznica Republike Srpske” (ŽRS) Miroslav Nikić umro je jutros u dobojskoj Opštoj bolnici “Sveti apostol Luka” od posljedica ranjavanja u eksploziji mine kod Ševarlija, saopštio je portparol te bolnice Ljubinko Đurić.

U dobojskoj Bolnici juče je od posljedica ranjavanja podlegao Dušan Petrović. Ostali radnici ŽRS koji su zadobili teške tjelesne povrede ostali su preko noći na liječenju na Odejeljenju za opštu hirurgiju, Odjeljenju za ortopediju i traumatologiju i Odjeljenju za intenzivnu njegu dobojske bolnice.

Đurić navodi da je pogoršano i stanje radnika ŽRS Jadranka Tomića, koji je prebačen na Odjeljenje za intenzivnu njegu.

Nesreća se dogodila juče u minskom polju koje je, kako navode u Željeznicama RS, nije bilo obilježeno u pružnom pojasu kod mjesta Ševarlije, nedaleko od Doboja, prenosi “Srna”.

Povrijeđene željezničke radnike pronašla je grupa ribara, koji su pecali na rijeci Bosni, nedaleko od mjesta nesreće i koji su povrijeđenima ukazali prvu pomoć i obavijestili Dom zdravlja i Opštu bolnicu u Doboju.

Osim željezničara Dušana Petrovića i Miroslava Nikića, juče je u još jednoj eksploziji u minskom polju koja se dogodila u selu Svjetliča, u zaseoku Hodžići, nedaleko od Doboja smrtno stradala i Šaza Hasanamidžić, dok je njen muž Salih teško povrijeđen.

(VisokoIN)