Dodik: “Ima slobodnih radnih mjesta, ali nema ko da radi”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Trebinju sa vladikom zahuhumsko-hercegovačkim i primorskim Grigirijem, sa kojim je dogovorio realizaciju nekoliko projekata u Mostaru i Trebinju.
Izgradnja aerodromu u Trebinju priča je koju su skoro svi u gradu na Trebišnjici odavno zaboravili, prestali zbijati šale, ali ne i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je nakon sastanka sa vladikom Grigorijem, ponovo najavio realizaciju tog projekta.

„Bez obzira što se neki komično ili cinično osrvću na pitanja aerodroma u Trebinju, nikada nismo odustali od te ideje. Bilo je trenutaka kada je ukupna situacija nalagala da se tu zastane, ali mislim da ćemo u nekim narednim sedmicama imati konkretne razgovore sa jednom zainteresovanom kompanijom koja želi u javno-privatnom partnerstvu da to uradi, da gradi i mi ćemo to prihvatiti ukoliko se to dogovorimo konkretne stvari s njima. Dakle, kao dokaz našeg neodustajanja, i kao hrana onima koji će već sutra naći za shodno da se tim na neki način odnose na jedna potpuno posprdan način“, kaže Dodik.

Dodik je između ostalog rekao i da u Republici Srpskoj ima viška radnih mjesta, ali ne i onih koji hoće da rade.

„Od Trebinja do Novog Grada, od Banjaluke do Bijeljine susrećem preduzeća i firme koje traže i imaju otvorene konkurese, ali se ljudi ne javljaju”, kaže predsjednik Srpske.

Više vijesti