Dodik: Mislim da je dobar potez za sve nas u BiH da to podržimo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ”da se politička scena u Sarajevu posebno uskomešala poslije spoljnopolitičkog uspjeha Srbije zbog potpisivanja Washingtonskog sporazuma, te da su se Bošnjaci osjetili ugroženima”.

Govoreći o prijedlogu da se Ambasada BiH izmjesti iz Tel Aviva u Jerusalim, Dodik je rekao da su ”vidljivi stalni pokušaji Bošnjaka da naprave priču kako su oni ljubimci i da rade u interesu Amerike, ali da je sad interes američkog predsjednika da se ambasada prebaci u Jerusalim da se “učini” Izraelu”.

“Mislim da je dobar potez za sve nas u BiH da to podržimo. Svjestan sam da treba da glasaju i druga dva člana Predsjedništva. Ako se to ne učini, onda nešto niste dosljedni u toj podršci Amerikancima. Sada se vidi da to naprosto nije tako i da je to jedna licemjerna politika. Da vidimo na koji način će to ići”, rekao je Dodik.

On je dodao i da je reakcija jednog od članova Predsjedništva /Željka Komšića/ bila da će staviti na dnevni red Predsjedništva priznanje Kosova, te da ne vidi nikakav problem da to konačno i da uradi jer će vidjeti da je priznanje nemoguće.

Dodik je ponovio da je na nedavnom sastanku u Beogradu upoznao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se u Sarajevu vodi antisrpska politika.