-7.5 C
Visoko
20. Januara 2022.

Dodik: Nazvaću Zolaka i pitati kako će riješiti ovaj problem

” Nikakav zastoj se nije dogodio još od vremena 12 beba, a evo tog zastoja sada”
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je juče da će pozvati direktora Agencije za lijekove BiH Aleksandra Zolaka i pitati ga kako će da riješi problem sa kiseonikom, koji je on dodatno problematizovao.

“Nazvaću Zolaka i pitati kako će riješiti ovaj problem. Šta je njegova ideja, da podrži lupanje Draška Stanivukovića? Zašto nisu raščistili ovo pitanje sa direktorima koji su iz PDP-a i SDS-a? Prioritet je nabavljenje kiseonika, svidjelo se to Zolaku ili ne. Njemu sada mandat ističe, pa sigurno želi da se svidi muslimanima da ga zadrže još, jer Srbi to neće”, rekao je Dodik.

On poručuje da je neozbiljan pristup napravio problem zbog kojeg UKC sada ima kiseonika za sljedećih 30 sati. Iz PDP-a kažu da znaju nekoga ko je umro, a ja znam predsjednika PDP-a Branislava Borenovića koji je preživio, poručio je Dodik.

“Ljudi koji su nešto radili sada su prestali. Nikakav zastoj se nije dogodio još od vremena 12 beba, a evo tog zastoja sada. Nerazumljivo ponašanje šarlatana koji žele da skrenu pažnju na svoje performanse. Ja sam ležao i koristio kiseonik, nije bilo nikakvih razlika i svi su to jednako primali. Ja sam izašao živ, kao i Branislav Borenović koji se zahvalio UKC-u”, rekao je Dodik.

“Sada treba da se stvori pobuna kao da samo u Republici Srpskoj stvari nisu funkcionisale, kao da su samo u Republici Srpskoj umirali ljudi. U svakom slučaju mislim da je ovo nepodnošljivo. Poručujem građanima da imaju povjerenja u naše medicinske radnike i institucije. Država je tu da garantuje kvalitet kiseonika, a mi garantujemo da je kiseonik bio ispravan”, kaže Dodik.

Dodik poručuje da je jučerašnja zabrana proizvodnje i distribucije Tehnogasu učinjena da bi se podgrijala sva ova atmosfera. To su mogli uraditi i prije pet mjeseci, pa nisu poručuje Dodik i dodaje da je cilj da sada firma iz Sarajeva preuzme distribuciju kiseonika u Republici Srpskoj.

“Kiseonik je proizveden u zemljama Evropske unije. Onaj koji se koristi u Milanu, Minhenu i Beču, koristi se i kod nas. Aparati koji se koriste za prenos kiseonika na pacijenta, ukoliko kiseonik nije dovoljno dobar, aparati se sami isključuju i ne mogu da rade”, kaže Dodik.

On poručuje da je cilj stvoriti jedno potpuno nepovjerenje u sistem koji je efikasno nabavljao taj kiseonik.

Unesite komentar