Dodik: Smjeniću Lagumdžiju zbog neodgovornosti !

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da neće odustati od zahtjeva za smjenom ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, u čemu očekuje i podršku drugih stranaka iz Srpske.

“Na ovom pitanju ne može se praviti kompromis i izlaz je jedino da se raščisti ta situacija na način da se pojača odgovornost za neustavno ponašanje”, rekao je Dodik za Radio-televiziju RS.

Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je istakao da je Federacija BiH okov, jer Republika Srpska mnogo bolje napreduje i da za njega nisu relevantne tvrdnje evropskog poslanika Hanesa Svobode da “ne mogu biti dva puta” /prema EU/.

On je dodao da je više nego relevantno stvaranje zajedničke srpske politike u regionu i da će zaštita regionalnih srpskih interesa biti tema novog sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u septembru u Banjaluci.

Član Evropskog parlamenta i austrijski socijaldemokrata Hanes Svoboda rekao je da su izjave o posebnim putevima Republike Srpske i FBiH prema EU čista fantazija koja nikada neće biti realnost i koja ne doprinosi napretku.

(VisokoIN/Srna)