Dodik upoznao Vučića s “prijetnjama ratom Nasera Orića”

Predsjednik RS-a Milorad Dodik u Beogradu se sastao sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Dodik je zahvalio Vučiću za pažnju koju pruža RS-u kada je riječ o infrastrukturnim projektima te naglasio da je najvažniji među njima autoput koji bi povezao Banju Luku i Beograd.

Ponovio je da RS ostaje privrežena tome da pravac puta koji finansira Turska bude preko Višegrada.

Dodik je istakao da je Vučića upoznao s “prijetnjama ratom koje je uputio nekadašnji komandant Armije RBiH iz Srebrenice Naser Orić”, za koje je naveo da su “uznemiravajuće za srpski narod, ali i da su institucije RS spremne da daju odgovor”.

Predsjednik RS je zahvalio Vučiću za veoma jasan stav da Srbija više neće dozvoliti nikakve “Oluje”, aludirajući na hrvatsku vojnu akciju koja je izvedena prije 23 godine.

Dodik je napomenuo da RS podržava Srbiju kada je riječ o Kosovu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je s predsjednikom RS razgovarao o infrastrukturnim pitanjima, te povezivanju Srbije i BiH.

– Srbija hoće da što prije poveže svoj teritorij s teritorijom BiH – istakao je Vučić.

On je kazao da je na sastanku bilo riječi o načinu obilježavanja stotinu godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu te da je dogovoreno formiranje radne grupe.

Prema njegovim riječima, bilo je riječi i o zajedničkim predmetima koje će izučavati djeca u školama RS i Srbiji.

– Veoma sam zadovoljan što imamo ovakvu vrstu veoma dobre komunikacije, razmjene stavova i mišljenja – istakao je Vučić te dodao da je Dodika informirao o svemu što se dešava sada u vezi s Kosovom.